I. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi

 

MODERN YÖNETİM ANLAYIŞINA SAHİP OLMAYAN KURUMLAR GELECEKTE YOK OLACAK 

Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege Yönetim Danışmanları Derneği işbirliğiyle düzenlenen
“I. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi” iş dünyasını bir araya getirdi. 

“Rekabetçi Yönetişimle Geleceği Yakalamak ve Kaynak 4.0” başlığıyla düzenlenen
“I. Yönetim Danışmanlığı Zirvesi”nde değişen teknoloji ile birlikte farklılaşan
modern yönetim anlayışını benimsemeyen firmaların gelecekte var olamayacağı vurgulandı.

Ege Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aylin ONART, bu zirvenin yönetim danışmanlığı mesleğinin gelişimine katkıda bulunmak, dolayısıyla
danışanların ülkeye katkılarını arttırmak amacıyla düzenlendiğini ve geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. 

İş dünyası olarak; akıllı fabrika, dijital üretim, nesnelerin interneti, otonom robotlar, bulut bilişim sistemi gibi pek çok yeni kavramla ve uygulamayla tanışıldığını vurgulayan
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı
Ender YORGANCILAR
; yola eski yöntemlerle devam etmenin başarısızlığa davetiye çıkardığını ifade etti.

Küresel rekabet ortamında, modern yönetim prensiplerine hakim olmanın her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirten YORGANCILAR, “Artık ne dünyanın düzeni aynı sistem içerisinde işliyor, ne üretim şekli aynı, ne de istihdam edilen çalışanın iş yapış şekli ve beklentileri aynı. Bu kadar çok değişkenle birlikte yönetim anlayışımızı yeniden biçimlendirmemiz, yani “geleceği yakalamamız” amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantının çok önemli olduğu kanısındayım.” dedi. 

Ege Yönetim Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can ÇİRİŞOĞLU da, dernek olarak Yönetim Danışmanlığı hizmeti almak isteyenler için yetkin danışmanların referansı olarak danışan memnuniyetini üst düzeye çıkarmayı, güvene dayalı gelişen danışan-danışman ilişkisinin zedelenmemesi yönünde destek sağlamayı hedeflediklerine değindi. 

“Dünkü Alışkanlıklarımızdan Yarının Stratejilerine”, “Kurumlarda İtibar Yönetimi ve Vasatlıktan Çıkış”, “Ayakta Kalabilmek İçin Kaynak 4.0” başlıklı 3 ayrı oturumun ilkinde
“Baby Boomers’tan Y ve Z Kuşağına Geçişte Yönetim Modeli” ile “İletişimin Kuşaklar Arası Köprü Rolü” konuları ele alındı. 

Brightwell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan MANAS, gelişen teknolojiye uyum sağlayamayanların yok olmaya mahkum olacaklarına dikkat çekti.

Kuşaklar arası farkı Türkiye ve diğer ülkeleri eş zamanlı mukayese ederek değerlendiren
Alphan MANAS, “Bizim sorunumuz merakımızın olmaması. Mars’a giden aracın adı merak. Einstein bile, “Bende özel yetenek arayanlar yanılıyor. Sadece derin bir anlama merakım var” demiş.  Biz “merakı” dalga geçme aracı olarak kullanıyoruz.” dedi.

Y ve Z kuşağını doğru okumanın gelecekteki iletişimi ve ilişkileri şekillendirmesi açısından önemine değinen Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin GÖZTAŞ da, “Türkiye’deki insanların geleceği ıskalamamak için Z kuşağına yetişmesi gerekiyor. Tüm Batı; Sanayi 4.0’a hazır. Tüm şirketler bundan sonra var oluşlarının yeni kuşağa bağlı olduğunu görecek. Bunun için Y ve Z kuşağıyla nasıl harikalar yaratacağımız sorusuna cevap verebilmeliyiz, asıl meselemiz bu olmalıdır” diye konuştu. 

"Kurumlarda İtibar Yönetimi ve Vasatlıktan Çıkış" konusunu ele alan Kurumsal İtibar Yönetimi Danışmanları Salim KADIBEŞEGİL ve Aylin ONART, itibarda “güven” unsurunun önemine ve güvenin tesis edilmesi kadar devamlılığının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

İtibarın yara almasını farklı yabancı firmalardan örnekler vererek anlatan KADIBEŞEGİL,
itibarın ölçümlenmesi üzerinde dururken, markaların güçlü bir anlamla eşleştirilmesine ve anlam yönetimine değinen Aylin ONART, “bir toplumun değerlerini bilmeden, kültürel yapısını iyi anlamadan toplumu doğru okuyamayız” diyerek hedef kitleye doğru hizmet ulaştırabilmenin yolunun buradan geçtiğini, itibarın ve yönetiminin bireyden başladığını ifade etti. 

Son oturumda ise kurumların ayakta kalabilmesi için sahip olması gereken kaynaklar ele alınırken, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal ÇOLAKOĞLU, küresel rekabet içersinde yetenek yönetiminde dikkat edilmesi gereken konuları paylaştı.
Dr. Güler MANİSALI DARMAN’ın kurumsal yönetim ilkelerinden hareketle finansa erişimin adımlarını anlattığı zirve, EBRD Türkiye Program Yöneticisi Serpil ÇETİNÇİFT’in kurumlar için teknik destek ve finansman fırsatlarını aktarmasıyla sona erdi.

Yönetim Danışmanlığı Zirvesi'nin fotoğrafları için tıklayınız.

 

 

 

 

^ Sayfa Başına Dön